NHL ei tarvitse enempää videotarkistuksia

Vielä jatkuvissa NHL:n pudotuspeleissä on nähty useita virheitä tuomareilta, jotka ovat saaneet katsojat ja laji-ihmiset vaatimaan lisää videotarkistuksia peleihin.

Virheisiin on muun muassa kuulunut surullisen kuuluisa Cody Eakinin saama 5-minuutin jäähy San Jose Sharksia vastaan, Timo Meierin käsisyöttö ennen Erik Karlssonin jatkoaikamaalia, ja kiekon verkoissa käyminen ennen kun Artemi Panarin kavensi neljännen pelin lukemiin 2-1.

Boston Bruins ei tuomareiden virheestä häkeltynyt vaan voitti pelin ja myöhemmin koko sarjan. Myös St. Louis Blues nousi sarjavoittoon myöhemmin, vaikka Sharks yhden osaottelun tuomareiden avustuksella veikin. Vegas Golden Knightsin kohtaloksi jäi kuitenkin lopulta hävitä ottelu, ja sitä kautta koko ottelusarja Sharksi vastaan, vaikka he olivatkin onnistuneet taistelemaan pelin jatkoajalle asti.

Virheitä on varmasti muitakin, mutta noista kolmesta on puhuttu ehkä eniten. Colorado Avalanchen hylättyä maalia en nostanut virheiden joukkoon, sillä se todettiin paitsioksi vasta videotarkistuksen jälkeen.

Yllä olevien tilanteiden takia videotarkistuksia ollaan tosiaan vaatimassa aiempaa enempää, mistä en itse ole samaa mieltä. Sillä vaikka kyseiset tilanteet onkin valitettavia, eikä tuomareiden pitäisi ratkaista yksittäisiä pelejä, pudotuspelisarjoista puhumattakaan. Niin kyse on siltikin vain yksittäistilanteista.

Tämän kauden pudotuspelit ovat olleen monella mittapuulla erikoiset, eikä tuomaritoiminta ole valitettavasti ollut siinä suhteessa millään tavalla poikkeus. Mutta mitenkä todennäköisesti näiden pudotuspelien virheet toistuu?

Siinä kysymys joa kaikkien olisi hyvä kysyä itseltään, ennen kuin avataan pandoranlippas, jossa videotarkistuksia lisätään holtittomasti. Sillä hyvän mukana tulee myös paljon paskaa. Ja ainakin itse olen sillä kannalla, että jo nykyisellään paskaa tulee selkeästi hyvää enemmän.

Enkä itse myöskään usko tuomarivirheiden toistuvuuteen tässä mittakaavassa tulevaisuudessa, sillä kuinka monta kertaa olet esimerkiksi nähnyt törkeän paitsiomaalin sen jälkeen kun Matt Duchene semmoisen teki? Onko niitä nähty yhtäkään? Eikä maalivahdin estämisen tulkintakaan ole muuttunut yhtään sen selvempään suuntaan sen jälkeen kun se siirrettiin täysin tilannehuoneen käsiin.

Mutta koska NHL tuskin poistaa videotarkistuksia kokonaan, tuon tähän loppuun vielä oman ehdotukseni siitä mitenkä tilanteen voisi hoitaa jatkossa. Ehdotuksen joka on todella yksinkertainen.

Ehdotus: Minkä tahansa yksittäisen tilanteen voi haastaa yhden kerran pelin aikana. Kahdella pienellä rajoituksella tosin. Tilanteen on pitänyt johtaa maaliin, tai tilanteesta ollaan viheltämässä jäähyä. Jos kumpi jopa täyttyy, voidaan tilanna haastaa, oli kyseessä sitten käsisyöttö, kiekon käyminen yleisöverkossa, paitsio, maalivahdin estäminen, jne.

Minkä tahansa tuomion / tapahtuman voi haastaa kerran seuraavan vihellyksen jälkeen. Piste. Ei useampia haastoja, ei väliä onko aikalisä käytössä, ei uusintaottoja myöhemmin ottelun aikana.

Jos haasto menee väärin, seuraa siitä aina jäähy. Riippumatta siitä mitä on haastettu.

Kaikki maailman vääryyksiä tuo ei varmasti korjaa, mutta se antaisi kuitenkin valmentajille laajat mahdollisuudet käyttää haastoja, eikä haastojen määrä kasvaisi nykyisestä. Todennäköisesti haastojen määrä jopa tippuisi, sillä aina olisi myös mahdollisuus joutua alivoimalle jos tuomareiden tulkinta ei vastaakaan omaa tulkintaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s