Miro Heiskanen pelasi pudotuspeleissä historiallisen paljon

Miro Heiskanen pelasi ensimmäisellä kierroksella Nashville Predatorsia vastaan enemmän, kuin kukaan toinen alla 20-vuotias tulokaspuolustaja ennen häntä tällä vuosituhannella. Kokonaispeliaikaa ensimmäisellä kierroksella kertyi 159 minuuttia ja 11 sekunttia.

Tein ensimmäisen kierroksen jälkeen alla olevan kuvan ja julkaisin sen instagramissa. Siinä mainitaan, että Heiskanen on pelannut enemmän kuin kukaan toinen ennen vuotta 1987. Niin ei kuitenkaan välttämättä ole, sillä NHL:n peliaikatilastot ulottuvat vain kauteen 1997-98 asti.

Pisteitä Heiskanen tehtaili ensimmäisen kierroksen sarjassa 3, näistä kaksi kirjautui Heiskasen tilille sarjan ensimmäisessä pelissä. Heiskasen lisäksi vain kaksi muuta alle 20-vuotiasta tulokaspuolustajaa on tällä vuosituhannella onnistunut kirjauttamaan tililleen kaksi tehopistettä yksittäisessä pudotuspeliottelussa. He ovat, Erik Karlsson(3) ja Cam Fowler(2).

NHL-historiassa vastaavassa tempussa on onnistunut vain 16 alle 20-vuotiasta puolustajaa, määrällisesti kertoja on 22. Pittsburgh Penguins on ollut vastustajana peräti seitsemän kertaa tässä historiallisessa tempussa.

Tämä ei kuitenkaan Heiskaselle riittänyt, sillä hän pisti peliaikaennätyksensä uusiksi heti seuraavalla kierroksella St. Louis Bluesia vastaan. Bluesia vastaan Heiskanen pelasi peräti 172:36, millä hän paransi aiempaa ennätystään reilut 13 minuuttia.

Heiskanen kirjautti siis tililleen muutaman harvinaisen merkkipaalun ensimmäisissä pudotuspeleissään. Ja vaikka vuodentulokkaanpalkinto jääkin tällä kertaa ruotsalaisen Elias Pettersonin palkintokaappiin, saavutti Heiskanen ensimmäisellä kaudellaan jotain mihinkä kukaan muu vuoden tulokaspalkinnosta kisaava ei pystynyt.

Heiskanen pelasi pudotuspeleissä. Heiskanen pelasi niissä paljon, ja mikä tärkeintä, Heiskanen pelasi kauden tärkeimmällä hetkellä todella hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s